LandLykke er en integreret institution, som er godkendt til 27 børn. 

Pladserne på henholdsvis vuggestue og børnehave bliver fordelt alt efter efterspørgsel.  

En god barndom kan aldrig tages fra barnet igen.

Fundamentet bliver bygget op og stabiliseret fra 0-6 år, og derfor har barnet brug for, at blive set, støttet og guidet af synlige og nærværende voksne i et mindre miljø. 

Derfor ser vi en værdi i, at være færre børn og flere voksne, hver dag :-) Hvilket også understøttes af den nyeste forskning som kan læses her: http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7499424/Ny-forskning-Sm%C3%A5-daginstitutioner-er-bedst-for-b%C3%B8rnene/

 

En Integreret institution har mange fordele. Som barn får man mulighed for både at lege op og ned ift sin alder. Overgangen fra vuggestue til børnehave bliver ikke så overvældende, fordi det er kendte voksne og lokaler. Dog markeres overgangen ved, at børnehavebørnene har egen indgang og får primær ophold i den nye tilbygning på 100 m2. De skal have madpakke med og sidder sammen og spiser i deres hus adskilt fra vuggestuebørnene.   

Som BH barn er det ligeledes vigtigt, at have plads og lokaler til fordybelse og vild leg. De har større armbevægelser og begynder at lege rollelege med hinanden. De voksne får en anden betydning end for vuggestuebørnene.

Fra april, det år barnet fylder 6 år, samles alle byens førskolebørn på Aabybro skole. Her bliver børnene samlet og rystet sammen. Pædagogerne observere dannelsen af nye gode relationer og fordeler herfra børnene i deres kommende klasser. Derfor har det ingen betydning, om barnet kommer fra en lille eller stor årgang. I disse 6 måneder dannes nye relationer og der arbejdes med skoleforberedende aktiviteter. Landlykkes fornemste opgave er, at sende vores førskolebørn afsted med et stabilt og stærkt fundament, så kommer alt det andet af sig selv.

Vuggestuebørnene har brug for tryghed til at udforske, lære at gå, blive stabil på benene og derfor har de deres primære hus, hvor der er mere ro.

Derfor er Legepladsen ligeledes opdelt, så alle har legeområder, der er aldersvarende.

Vi ser dog en kæmpe værdi og fordel i at blande vores børnegruppe på tværs og vil gøre dette når det giver mening og i pædagogiske øjemed. Dette er en af fordelene ved at være integreret institution.

Vi har plads til alle børn, med hver deres individuelle personlighed og behov.